REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Esterházy II.


Maďarský knížecí rod, kterému patřila převážná část pozemků v zemi. Na jejich statcích se uplatňovali nejlepší kuchaři své doby, kteří své původní recepty pojmenovávaly jménem knížecí rodiny. Maďarský hrabě Esterházy byl politik, generál a vášnivý kuchař. Jeho jménem jsou nazvány i roštěnky Esterházy, což byla uherská specialita.

Vepřové kotlety Esterházy jsou na sádle dušené kotlety, posypané jemně krájenou dušenou zeleninou, na nudličky nakrájenými kyselými okurkami a přelité základní smetanovou omáčkou, okořeněnou sladkou mletou paprikou. Podávají se s vařenými nudlemi.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy