REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Eintopf


Typická německá jídla, připravovaná v jednom hrnci. Za tímto názvem se skrývá jednoduché a chutné jídlo, něco mezi přesnídávkovou polévkou a gulášem, které se s oblibou vaří téměř ve všech zemích severozápadní Evropy. Jde o různé kombinace masa a zeleniny uvařené v jednom hrnci – jak je zřejmé z překladu názvu.

Potřebujeme: 2 naběračky fazolí, 2 naběračky čočky, špetka prášku do pečiva, 5 lžic másla, 4 lžíce hladké mouky, 200 g polévkové zeleniny, 150 g uzeniny, 250 g sladkokyselého zelí, sůl, pepř, polévkové koření, smetana.

Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou zeleninu a na kolečka pokrájenou uzeninu. Vše krátce opečeme, zalijeme vodou, prošleháme, přidáme zelí a povaříme, až tuk vystoupí na povrch. Do polévky vsypeme uvařenou čočku a fazole, osolíme, opepříme, okořeníme. Nakonec na zjemnění přidáme smetanu a již nevaříme.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy