REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový koláč (pumpkin pie)


Původem ze severní Ameriky. Koláčovou formu vyložíme plátkem z lineckého těsta silného asi 4 mm, lehce propíchneme vidličkou a pečeme dozlatova při vyšší teplotě. Na náplň rozmixujeme 250 g dýně povařené ve sladké vodě. 250 g měkkého tvarohu, 130 g hnědého cukru, lžičku másla, 3 vejce a 1 dl zakysané smetany. Dochutíme vanilkou, zázvorem, skořicí a muškátem, případně i trochu osolíme. Směs vlijeme na korpus a koláč dopečeme ve středně vyhřáté troubě. Zapečená náplň má být pevná, ale z vrchu nezbarvená. Koláč necháme do druhého dne vychladnout a pak jej ozdobíme šlehačkou a sušenými plátky dýně.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy