REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Draslík


Jeho nedostatek se v našem těle projevuje zejména poruchami činnosti svalstva, poruchami srdeční činnosti a centrálního nervového systému. Upravuje výměnu bílkovinných látek. Snižuje krevní tlak a zabraňuje alergiím. Draslík obsahují citrusové plody, banány, fazole, vlašské ořechy, mandle, hrozinky, špenát, čerstvý rybíz a také brambory, slané potraviny, jako třeba hotová jídla, zelenina, sušené ovoce a houby a zelená listová zelenina. Doporučení denní dávka je maximálně 3 g denně – pozor na předávkování. Přebytek draslíku se projevuje například únavou, slabostí, poruchou sluchu, kovovou pachutí v ústech.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy