REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dioxiny


Zkrácený název pro polychlorované dibenzodioxiny (PCDD) a dibenzofurany (PCDF). Patří mezi obávané znečisťovatele prostředí, které se z organismu velice těžce vylučují. Dnes známe přes 200 látek, které patří do skupiny dioxinů a některé z nich se vyznačují mimořádnou jedovatostí. Jejich přítomnost se měří na pikogramy, což je 1 miliontina gramu.

Přípustné limity v některých zemích (v pikogramech na gram tuku):
Francie – mléko a mléčné výrobky 3, maso a masné výrobky 5,
Německo – vejce 1, drůbež 5, mléko 3, hovězí maso 6, vepřové maso 2,
Rakousko – mléko 3, vejce 5.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy