REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Daiquirí


Kubánský drink z bílého rumu, citrónové šťávy, cukru a tlučeného ledu, oblíbený nápoj E. Hemingwaye ale bez cukru. V roce 1896 vynalezl americký inženýr Jenning Cox nápoj Daiquiri – podle kubánského města ( 5 cl rumu, 1,5 cl citrónové šťávy, 10 g cukru), který zaznamenal naprostý úspěch a nastoupil vítěznou cestu světem.

Spisovatel Ernest Hemingway rád posedával v hospodě La Terraza ve vesničce Coiimar a dával si tam svůj oblíbený nápoj Daiquiri, který mu chutnal takto připravený: 42 g bílého rumu, 7 g citrónové šťávy, 5 kapek maraskína, ledové kostky. To vše se rozmixuje a podává ve vysokých pohárech. Hemingway pil daiquiri bez cukru.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy