REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čubrica


Oblíbená směs balkánské kuchyně a bulharské kuchyně. Základ tvoří hlavně mletá sušená saturejka a pískavice – řecké seno. Dále směs obsahuje libeček, celer, opraženou kukuřičnou mouku, ostrých mletých papriček a sůl.

Čubrica je určena na rožněné pokrmy, zvláště z mletého masa, ale i do všech pokrmů balkánské kuchyně jako džuveč, musaka, kebab, zapékané směsi zeleniny a masa, do hustých zeleninových polévek (čorba). Lze ji též použít k ochucení slaných tvarohových pomazánek, na sýr (zejména ovčí), na plátky slaniny, chléb s máslem či sádlem, do luštěninových, zvláště fazolových pokrmů. Lze nahradit saturejkou.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy