REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Créme brüleé


Sladký dezert zapečený pod grilem.

Recept:

2,5 dl 30 % sladké smetany, 2 – 3 žloutky, 1 celý vanilkový lusk, 2 sáčky vanilinového cukru, likér (amareto, whisky creme), třtinový cukr. Ovoce na ozdobu – kiwi, meruňky, jahody apod.

Smetanu svaříme s cukrem a přimícháme dřeň z vanilkového lusku, do vlažné hmoty pak vmícháme žloutky s trochou likéru. Vzniklou směs plníme do misek nebo šálků. Dáme do vodní lázně a pečeme při 150°C asi hodinu. Po upečení dáme vychladit. Před podáváním posypeme povrch třtinovým nerafinovaným cukrem a zapečeme v grilu při 150 až 300°C dozlatova. Před podáváním ozdobíme ovocem.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy