REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čištění rosolu


1 litr rosolu, 20 g želatiny, 3 bílky.
Želatinu v lístcích opereme, na hodinu namočíme do studené vody, když nabobtná, rozpustíme ji v malém množství horkého rosolu a stále mícháme. Zbývající rosol vychladíme, vložíme syrové bílky, rozpuštěnou želatinu, promícháme metlou na sníh a za stálého míchání zahříváme až do varu. Když se rosol vaří, odtáhneme jen na okraj plotny a necháme v klidu, aby se tekutina mohla vyčistit.

Když je již rosol průhledný, sebereme šumovinu a rosol opatrně procedíme přes pláténko. Při čištění většího množství rosolu lijeme jej na utěrku uvázanou za 4 rohy obrácené židle. Utěrka musí volně viset, aby tekutina nevytékala, ale zvolna odkapávala do misky. Procezený rosol necháme vychladnout. Rosol musí být při nalévání horký, aby při odkapávání neztuhl.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy