REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čekankový sirup


Z kořene čekanky se nyní začal pomocí patentované technologie získávat sirup se skvělým složením. Má nízký glykemický index, na rozdíl od běžného cukru obsahuje méně kalorií a je bohatý na vlákninu. Naopak byste v něm těžko hledali konzervanty, umělá aromata nebo lepek. Zlepšuje imunitu, po fyzické aktivitě dodá čekankový sirup okamžitou energii, aniž by zatížil trávení, játra a ledviny. Také obsahuje téměř o polovinu méně kalorií než med nebo cukr. Ve 100 g čekankového sirupu se nachází jen 161 kcal. Sirup je vhodný i pro cukrovkáře s diabetem 1. a 2. typu. Čekankový sirup podporuje růst hodných bakterií ve střevech. Naopak bojuje s nežádoucími „obyvateli“, původci zažívacích potíží. Stimuluje tak činnost střev a ulevuje od akutní i chronické zácpy. Dobrá zpráva nejen pro děti a jejich rodiče – konečně existuje sladidlo, které se chutí vyrovná cukru, ale neničí zubní sklovinu. Čekankový sirup je vůči zubům citlivý a dokonce snižuje riziko zubního kazu.


reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy