REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkové koření


Mezi které patří bazalka, bedrník, celerová nať, estragon neboli pelyněk estragonový, kerblík, kopr, libeček, majoránka, meduňka libovonná neboli lékařská, pažitka, pelyněk, černobýl, portulák neboli šrůcha zelná, saturejka neboli šalvěj lékařská, yzop lékařský a zelená petržel, přispívá k chuťové obměně rybích a masitých pokrmů, salátů apod. Nejcennější je bylinkové koření tehdy, je-li čerstvé, a to nejenom pro svou vitamínovou hodnotu, ale hlavně také proto, že jeho chuťové a kořenité látky jsou nejvýraznější.

Sušené bylinkové koření lze koupit v prodejnách léčivých rostlin. Naučíme-li kořenit i těmito druhy koření, dosáhneme pokrmů různé chuti, a tím se vyvarujeme jednotvárnosti. Je proto nutné, abychom koření hodně střídali a nepoužívali stereotypně koření dráždivé.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy