REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bršlice – kozí noha


Brzy z jara se sbírají ještě ne zcela rozvité listy s řapíky. Měkké jemné lodyhy se mohou také použít k jídlu, ale musí se sloupnout.

Bršlice obsahuje mnoho minerálních látek: vápník, hořčík, železo, také mnoho vitaminu C (75 mg ve 100 g ) a další látky, hodně provitaminu A a jiné.

V kuchyni ji lze používat nejlépe ve směsi se špenátem, kopřivami, česnekem, pažitkou a podobně. Má vysokou nutriční hodnotu a proto by se mohlo jednat o perspektivní zeleninu.

Polévka z bršlice se dá srovnat se zelnou polévkou. Dříve se bršlice běžně používala do zapražených polévek. Mladé lodyhy a lístky jsou vhodné do jakéhokoliv salátu, přidají mu na pikantnosti a vůni.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy