REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bocuse Paul


Nejznámější francouzský kuchař, který se narodil v roce 1926. Je pokračovatelem rodinné kuchařské a restauratérské tradice. Prapředek pan Bocuse si otevřel v roce 1765 v jeho rodném městě Collonges-au-Mont-d‘Or hostinec. V roce 1975 mu tehdejší prezident Valéry Giscard d‘Estaing osobně předal Řád legie.

Jako kuchařský genius proslavil zemi víc, než všichni politikové od druhé světové války. Je nazýván „Císař kuchařů“. Napsal několik kuchařských knih např. La Cuisine nouvelle (Nová kuchyně), v roce 1980 La Cuisine du marché (Kuchyně z trhu), v roce 1982 třetí knihu s názvem Bocuse dans sotre cuisine (Bocuse ve Vaší kuchyni).


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy