REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bizon


Maso amerického buvola neboli bizona, které bývalo hlavní potravou amerických Indiánů a prérijních psů, dorazilo na pulty britských supermarketů jako libový, zdravý druh, kterému patří budoucnost. Nabízejí zde bizoní řízky a burgery z ranče v Calgary v západní Kanadě.

Maso bizona je poněkud tužší a sladší než hovězí, ale dá se připravovat stejným způsobem. Cenově je o něco málo nákladnější než hovězí. Jejich maso má méně cholesterolu než rybí, nemluvě o hovězím nebo kuřecím. Nejchutnější součástí bizona je svíčková, které je v těle zvířete velmi málo – čtyři až šest kilogramů.

Velkou přívrženkyní tomuto masu je americká herečka Jane Fondová. Dá se servírovat z kompotem z medu, jablek a cibule. Bizony pěstují i na farmách ve Francii a Belgii.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy