REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biftek tatarský


Ke jménu přišel tatarský biftek tak, že bojovní Tataři měli ve středověku zvyk méněhodnotné tuhé maso nadrobno nasekat. Není proto divu, že podobně připravovaný tatarský biftek dostal jméno právě po tomto divokém národu a získal si velkou oblibou.

Jedna z legend o TATARSKÉM BIFTEKU vypráví toto: Kolem roku 1600, při vpádu polských vojsk na území Tatarů pod vedením velkoknížete Radziwilla, se jedna z mnohých krvavých bitev odehrála u hlavního města tatarské říše Bachčisaraj. Zde se kníže zmocnil vzácné kořisti v podobě dcery tatarského chána princezny Zamfiry. Chán prý vykoupil svoji dceru za zlato a šperky, dvacet bílých sokolů a údajně za tajný, ale pravý recept na Tatarský biftek. Bylo to přesně tak, či nebylo ? Nevíme jistě. Jisté však je, že můžete tuto vysoce interesantní historickou pochoutku ochutnat i nyní díky firmě SNAILEX Plus s.r.o.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy