REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Becherovka


Světoznámý bylinný žaludeční likér olivově zelené barvy, plněný do typických lahví. Receptura je firemním tajemstvím. Poprvé se začala v Karlových Varech vyrábět Becherovka v roce 1807.

Karlovarská Becherovka je likérovou specialitou, která byla původně vyráběna jako žaludeční „ medicina“ v malé lékárně pana J. Bechera, již od roku 1805 na základě receptury anglického lékaře dr. Frobriga, který v tu dobu v Karlových Varech doprovázel jako zámožný lékař svého zámožného pacienta hraběte z Plettenbergu – Mietingen a ve volných chvílích se zabýval zkoumáním složení léčivých bylin na Karlovarsku.

Becherovka je žaludeční likér vyráběný výhradně a jedině z výtažku léčivých rostlin cizozemských a domácích.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy