REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Baklava


Moučník, závin z listového těsta s ořechovou náplní, po upečení se dává do cukerného roztoku. Pečivo je tureckého původu.

Postup: Z 800 g hladké mouky, 8 vajec, soli a vlažné vody vypracujte tuhé těsto a utvořte bochánky, které rozválejte na tenké placky velikosti pekáče. Placky vložte jednu po druhé do pekáče, každou potřete rozehřátým máslem a každou druhou rozemletými ořechy a mandlemi. Sladké tajemství zakryjte poslední plackou, rozkrájejte na čtverce a všechno zalijte máslem. V předehřáté troubě upečte dozlatova. Vychladlou baklavu zalejte horkým sirupem připraveným z 800 g cukru a šťávy z jednoho citronu.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy