REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babinski Henri zvaný Ali-Bab


Polský inženýr a gastronom žijící ve Francii. Zasloužil se o věhlas polské kuchyně ve světě. Má zásluhu na tom, že některé polské pokrmy převzali do své kuchyně francouzští kuchaři a dodnes je připravují jako své speciality. Napsal knihu „La Gastronomie Pratique“, která byla přeložena do mnoha jazyků ( česky pod názvem Labužnická kuchyně má 812 stran).

Tento světoznámý gastronom měl rád kapra v této úpravě. Kapra zbavíme kůže a hřbetních kostí. Cibuli jemně nakrájíme, každou porci vydatně obalíme a v uzavřené misce z porcelánu uložíme na 24 hodin do chladu. Pak cibuli odstraníme, maso osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a usmažíme zvolna v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy