REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Autentická vína


Při výrobě autentických vín se klade důraz na tradiční rukodělné postupy, jak ve vinohradě, tak ve sklepě. Snahou je vytvořit víno, které co nejvěrněji vystihuje genia loci daného místa a osobitost vinaře.Autentická vína se kvasí spontánně bez přidání cizorodých kvasinek či enzymů. Po kvašení stráví několik měsíců na kvasnicích, což jim dodává bohatost a plnost. Před lahvováním nejsou ve většině případů čiřena či filtrována. Šetrně je pracováno také s oxidem siřičitým, který je přidáván v minimálním množství. Pokud jsou k tomu vhodné podmínky, není přidán vůbec. Od ostatních vín se liší nejen chutí, ale také výraznou barvou. Autentická vína si uchovávají svoji bohatost, ozdravnou funkci, barvu, širší chuť a spektrum.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy