REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Attriaux


(Vysl. atrió), ve Francii a ve Švýcarsku velmi oblíbené jídlo. Vepřová játra, spařená vodou, nakrájejí se na malé kousky, okoření poněkud pepřem a tlučeným hřebíčkem, rozmíchají s kůrou žemlovou v mléce namočenou, s trochou nadrobno rozkrájené slaniny a trochou jemně usekaného česneku a cibule; kromě toho nakrájejí se plíce na malé kostky a rozkrájí se opona vepřová na přiměřeně velké částky. Na každou z těchto položí se nejprve několik listů šalvěje a petržele, na to několik lžic usekaných plic a připraveného prýtu játrového, navrch pak opět několik lístků petržele a šalvěje, sbalí se to pevně, po stranách zaváže a upeče pak v kastrolu na másle.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy