REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asociace kuchařů a cukrářů ČR (AKC)


Svaz kuchařů jako cechovní organizace vznikl u nás již v roce 1903. Byl napojen na obdobné svazy v celém světě, uznáván jako zástupce profese. Zaujímal význačné místo ve společnosti, uzavíral smlouvy týkající se organizací i jednotlivců, přesahující mnohdy hranice státu. Měl styky s potravinářskými i nápojářskými firmami i se závody dodávajícími zařízení pro gastronomii, jeho odborníci testovali nové výrobky, doporučovali jejich využití atd. Svaz se zabýval odbornou výchovou, hájil zájmy svých členů a nezapomínal ani na společenskou a kulturní oblast.

AKC ČR je dobrovolnou nepolitickou organizací, navazující na tradice novým moderním způsobem. Asociace československých kuchařů a cukrářů obnovila svoji činnost v roce 1990 a rozdělení republiky se v roce 1993 konstituovala pod názvem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky – AKC ČR.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy