REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asociace italských pekařů a výrobců pizzy (APES)


Žádané značky se padělají v celém světě a není divu, že plagiátů se dočkala také italská pizza. Za návrat a udržení jejího renomé usiluje od roku 1981 Asociace italských pekařů a výrobců pizzy (APES), založená z iniciativy italského novináře Primiceriho, který je dnes jejím prezidentem.

Prostřednictvím „pizza patrol“ kontroluje APES způsob výroby, kvalitu ingrediencí, vzhled i chuť vyráběné pizzy. K propagaci proslulé italské speciality využívá svůj magazín Pizzapress, ale i další média a sportovní či společenské události. Nejvyšší ocenění – atest pravosti- pak uděluje pouze nejlepším, s pravou italskou pizzou zaměnitelným produktům. Například pizzám Pizzeria od Guseppe, vyráběným v Rokytnici v Orlických horách.

Prosciutto, Margherita, Quattro Formaggi, Capricciosa, Hawaii – pět italských originálů Pizzeria od Guseppe, které jako jediné zmrazené pizzy v České republice získaly certifikát od APES – čeká, až se do nich zakousnete a přesvědčíte se.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy