REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Arame


Je mořská řasa, rostoucí v Pacifiku. Lístky jsou hnědé, sušením přechází do černé barvy. Z minerálních látek v této řase najdeme především jód, vápník a železo. Arame je vhodnou řasou při prvních pokusech s řasami v kuchyni, protože má nevýraznou chuť bez charakteristického mořského zápachu.

Arame je vhodným doplňkem obilovinových a luštěninových pokrmů, po uvaření se může vmíchat i do salátů. (Cenové relace okolo 70 – 100 Kč, při běžném používání vydrží déle než měsíc a dodá celé spektrum vitamínů, minerálů – celkem okolo 120 prvků – stejně jako ostatní mořské řasy.) Návod k úpravě je uveden na obalu.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy