REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aperitivy


Nápoje povzbuzující chuť k jídlu podávané před prvním chodem jídelníčku nejméně 20 minut (např. Campari, Rossi, vermuth apod.) Rozeznávají se tři skupiny:
a) přírodní (dezertní víno suchého typu jako portské, sherry, Madeira, Marsala, vermuth apod.,
b) účelově vyráběné na bázi hořkých bylin (Campari, Rossi), anýzu (Pernod, Richard, Berger aj.),
c) míchané, kterými jsou většinou suché koktejly. Jako aperitiv se mohou před jídlem podávat i destiláty (vodka, gin, slivovice, kirsch apod.) nebo suchá vína přírodní a šumivá podávaná s odstupem od prvního chodu, ale do klasických aperitivů nepatří.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy