REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Amarantové koláčky


200 g amarantové moučky, 200 g ovesných vloček, 100 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g rostlinného másla, 2 vejce, 300 g dýňového kompotu, 100 g hrozinek, 15 g kypřícího prášku do pečiva, 100 g obilních klíčků, 200 g rybízového džemu.

Amarantovou mouku promícháme s obilnými klíčky, ovesnými vločkami, cukrem a pečivovým práškem. Přidáme změklý tuk, zavařenou dýni nakrájenou na kostičky, včetně šťávy z kompotu, hrozinky, vejce a vše vypracujeme. Je-li třeba, přidáme mléko. Hladkou moukou posypeme vál k vypracování válečkem. Krájíme stejnoměrné kousky, ze kterých tvoříme kuličky. Plech vymažeme, položíme připravené kuličky, promáčkneme důlek, který nyplníme rybízovým džemem. Pečeme do růžova ve středně vyhřáté troubě.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy