REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alkohol pro přípravu pokrmů


Dezertní víno – vermut, sherry – španělský aperitiv, brandy – vinný destilát.

Koňak – vinný destilát pouze z oblasti městečka Cognac ve Francii, červené víno, bílé víno, vodka – ruská pálenka z obilí, pivo světlé – lehké a hořké, pivo černé – těžké a sladké, řezané

Pivo – orosená sklenice piva půl světlého a půl černého.

Bílé víno – bílé maso – ryby, drůbež, krůta, kuře a telecí maso.

Červené víno – na červená masa (hovězí, zvěřina a pernatá, drůbež – husa, kachna, vepřové)

Pivo – chutně doplní vepřové, uzeniny, husu s kachnou a dokonce i polévky. Pivo je skvělou přísadou do marinád na nakládání vepřového masa. S kořením (bobkový list, nové koření, jalovčinky a celý pepř, rozmarýn a česnek) ochutí naložené maso, které se bu´d griluje nebo peče v troubě. Pivo bývá i základem těstíček na smažené pokrmy. Z černého piva připravovaly naše babičky silné polévky na povzbuzení opilců.

Tvrdý alkohol – je vhodný do moučníků, ovocných salát§ a polévek.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy