REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aligátor


Oblíbené jídlo na Kubě. Aligátor je ještěr dlouhý několik sáhů, žije na březích velkých, pomalu proudících vodních toků nebo v bažinách. S oblibou se usazuje u brodů. Umí se dobře maskovat, jejich tělo připomíná shnilý kmen vyplavený na břeh a na poslední postavu zaútočí zezadu. Aligátor není příliš obratný, ale přes zrohovatělé šupiny je těžké ho poranit. Jeho kousnutí může být nebezpečné, neboť v čelistech má značnou sílu.

Připravuje se smažený. Potřebujeme – 2 libry (cca 1 kg) masa z aligátora, rozřezaného na kostky (doslova na jednotlivá sousta akorát do pusy), česnek, sůl, pepř, 3 vejce, 3/4 šálku (cca 180 ml) mléka, 3/4 šálku mouky. Maso promícháme s česnekem, solí a pepřem (množství dle individuální chuti). Rozšlehaná vejce smícháme s mlékem a řádně promícháme. Kostky masa obalené v mouce namáčíme do vaječné směsi a smažíme (fritujeme) při teplotě 325 °F (cca 160 °C).


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy