REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Expresní dieta: Medově-citrónová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

A zase expresní dieta. Je vhodná na rychlé narovnání přetíženého žaludku a celkově tělu uleví.


Nemáte dost trpělivosti na dlouhé diety? Zkuste dietu na jeden den! Tato jednoduchá a zdravá dieta se opakuje každý týden a tím umožní vašemu tělu zregenerovat, napravit vaše týdenní hříchy ve stravování a dlouhodobě snížit váhu, tedy zhubnout.

Základní pravidla při expresní dietě:

– množství potravin určených na celý den si rozdělte do několika rovnoměrných porcí
– jezte a pijte ve stejných časových odstupech
– dodržujte přesně předepsaný jídelníček, pijte jen minerální vodu nebo rozředěnou šťávu
– poslední jídlo si dejte do 18:00
– další den se nepřejídejte, nebo dojde k jo-jo efektu

Tato dieta pomáhá zajistit správnou funkci jater. Je postavena na nápojích , které se skládají z medu, citronové šťávy a oleje. Ty neutralizují jedovaté látky v celém těle.

Přísady:

– tekutý med nebo javorový sirup (koupíte v bioprodejnách)
– vymačkaná šťáva ze 6 ks citrónů
– olivový olej
– minerální voda (nesycená s nízkým obsahem sodíku)

Jídelníček:

Nalačno vypijete 1 lžíci olivového oleje vymíchaného s jednou lžící čerstvé citronové šťávy.

Celý den, přibližně každou hodinu, pijete medově-citrónový nápoj. Připravíte jej ze 150 ml nesycené minerální vody, lžičky medu (javorového sirupu) a šťávy vymačkané z půlky citrónu.

Po celý den pijte také nasycenou minerálku.

Kalorická hodnota: 250 kcal

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy