I když v Děčíně výroba čokolády v devadesátých letech skončila, rozhodl se Jaroslav Vaňkát s čokoládou ve městě znovu začít a založil si vlastní výrobnu pralinek. První náplně mu poradili zkušenější, dnes už s příchutěmi sám experimentuje. „Zkoušel jsem dělat i štrúdl s rozinkami a jablky,“ říká původně vyučený strojař v seriálu Lidé Česka.
Čokoládu je lepší cucat, nebo kousat? Upřímně řečeno, nikdy mě ani nenapadlo to řešit. Vím jen, že mi moje maminka vždycky u cucavých bonbonů nadávala: „Cucej a nekousej to!“. U čokolády to ale neřeším. Proti gustu žádný dišputát …
Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!
Češi si oblíbili vzácnější odrůdy vína. Zájem o Merlot vzrostl o 23 %
Do Česka míří prvotřídní extra panenský olivový olej