Dobré rady milovníka vína
V tomto seriálu dvaceti pokračování si budeme povídat o sklenicích, jak s nimi nakládat, jaké zvolit, také o korku a o karafách a proč jsou tak důležité. O odrůdách vína, o vinicích a vinařských oblastech. Řekneme si, co je víno řízeně kvašené a co je selské. Co a kdy pít, jak a k čemu. O tom, které víno ukládat a jaké hned vypít. Na co dávat pozor, když vám servírují víno v restauraci. A jak poznáte skutečného sommeliera od nafoukaného panáka, který se jen tak tváří. Také o tom, jaké víno pít jako denní jednoduché víno (a je dobré a velmi zdravé pít víno každý den), které pít s těmi, na kterých nám záleží a jaké víno otevřít při hodně vzácných okamžicích života. – Autor: PhDr. Vladimír Železný
Buket a aroma
Co čteme na etiketě?
Co je to „cru“ a jiné šifry?
Dobré rady milovníka vína – Úvod
Italia mia …
Jak nám víno chutná?
Morava (a také Čechy, jen trochu), žádné Slezsko
Nejen odrůdy, ale i směsky jsou víno
Otevření lahve
Požehnaná Francie
Růžák, tokajské, sherry, portské …
Sklenice
Šampus, šampáňo, šampiko
Teplota vína
Vína z Nového světa
Víno se dělá na vinici
Víno se opravdu dělá na vinici
Víno se pije k jídlu!
Víno, kteréž obveseluje Boha i lidi…
Vzduch, nejlepší přítel vína
reklama