REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

5 lehkých receptů s medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Med obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má antibakteriální účinky a v kuchyni velmi široké uplatnění. Máme pro vás inspiraci, jak jednoduše použít med kdykoli během dne. Vyzkoušejte některý z receptů a uvidíte, jak jednoduše si můžete osladit život!


1. Detoxikační medová voda

Zaveďte si ranní rituál. Každé ráno si připravte sklenici medové vody a nalačno ji vypijte. Do menší sklenice nalijte převařenou vodu, přidejte do ní 1 lžičku medu (např. med lesní Medokomerc) a promíchejte. Med se pomalu rozpustí a vznikne tak nápoj plný detoxikačních, antivirových, antibakteriálních a antimykotických účinků. Sladký nektar posílí alkalické prostředí vašeho těla a dodá vám potřebné enzymy a minerály.

 

 

2. Snídaně je základ dne

Pokud patříte k těm, co na ni nemají čas, udělejte si ho. Snídaně vám dodá energii potřebnou pro start do nového dne. Jestli jste milovníkem sladkého, ráno je pro něj nejvhodnější doba. Vyzkoušejte banánové palačinky s medem a vlašskými ořechy. Těsto připravte klasickým způsobem z mouky, mléka a vajec, ale navíc přidejte 2 rozmačkané banány. Po upečení posypte drcenými ořechy a přelijte medem.

 

3. Oběd nejen pro vegetariány

Pečená zelenina je lehké, zdravé a jednoduché jídlo. Použít lze mrkev, papriku, kapustičky, brokolici…zkrátka cokoliv, co máte rádi. Vyzkoušejte ji s marinádou! Není to moc práce navíc a zvládne ji každý. Budete potřebovat šťávu z jednoho pomeranče, česnek, olivový olej, sůl, pepř a med. Pro ostřejší chuť můžete přidat chilli papričky. Hotovou marinádu důkladně promíchejte se zeleninou a dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Po cca 25 minutách máte vynikající vegetariánský oběd, nebo netradiční přílohu k masu.

 

4. Domácí mátový ledový čaj

Zažeňte žízeň a osvěžte se během horkých dní ledovým čajem. Pro dokonalou chuť se do domácích čajů přidává cukr, většinou třtinový. Nejen v zimních měsících však můžete nahradit cukr medem, nápoj bude rázem mnohem zdravější. Nejprve nechte pořádně vylouhovat lístky máty. Dokud je čaj horký, přidejte med, citron nebo limetku a nechte vychladit. Na závěr přelijte do velkého džbánu a zasypte kostkami ledu.

 

5. Grilovačka – s medem hračka

Med se k masu výborně hodí. Připravte si na večerní grilování skvělou marinádu. Mezi ty nejoblíbenější patří medovo-hořčičná, která je jako dělaná na naložení krkovice nebo žebírek. Základem je samozřejmě med a hořčice. Dále přidejte trochu olivového oleje, šťávu z citrónu, česnek, sůl a máte hotovo. K jiným druhům masa se hodí chilli marináda. Postup je stejný, pouze zaměňte hořčici za chilli. Vyzkoušejte ji na kuřecí křída či krevety. Ať už zvolíte cokoli, rodina i přátelé budou z vašeho medového masa ohromeni.

TIP: Pro přípravu jídel a nápojů na cestách či dovolené je ideální použít praktický dávkovač medu, např. Medokomerc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy