REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavářky a vložky do polévek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Co je zavářka a co vložka? No aby to bylo „jednodužší“, některé ingredience, třeba těstoviny, jsou někdy zavářka a někdy polévková vložka.


Zavářky jsou přísady do polévek, které se v nich určitou dobu vaří. Vložky připravujeme zvlášť a dáváme je do hotových polévek nebo je podáváme zárověň s polévkou. Vaříme-li například těstoviny v polévce, je to zavářka, vaříme-li je zvlášť, podáváme je na zvláštní misce, je to vložka. Svítek je vždy vložka, nočky a knedlíčky zavářka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy