REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gastronomické zajímavosti z domova

Co se děje v našich luzích a hájích? Vše možné o české gastronomii se dozvíte právě zde.

30miliontý kus hroznového cukru Intact má čokoládovou příchuť

Havířov 17. prosince 2012 – V roce 1992 začala společnost Naturprodukt s distribucí hroznového cukru Intact na českém trhu. Po 20 letech se dostal k zákazníkům 30miliontý kus tohoto rychlého dodavatele energie. Jubilejním kusem byla rolička hroznového cukru s čokoládovou příchutí. Hroznový cukr se postará o okamžitý přísun energie při únavě nebo vyčerpání.

8 nových receptů na grilování se speciální edicí grilovacích omáček a marinád Hellmann’s

Hellmann’s přináší speciální edici grilovacích omáček ze čtyř koutů světa. Na žebírka, kuřecí stehýnka nebo křídla je ideální klasická American Smokey BBQ s jemně uzenou příchutí. K rozpálení červeného masa se bude hodit Brazilian Spicy Churrasco – pálivá grilovací omáčka s chilli. Sladká medová Australian Sweet Roast BBQ omáčka s worcestrovou omáčkou je ideálním doprovodem k pořádnému steaku. K jemnému masu a zelenině zase oceníte Japanese Sticky Grill – sweet & spicy omáčku s nádechem zázvoru. Všechny omáčky lze použít buď jako marinádu nebo jako přílohovou omáčku.

A co teda jíš? Nepřehlédněte vydání nové kuchařky!

Zapomeňte na to, že hrát si s jídlem se nemá. Ať už jste vegan nebo ne, tahle kuchařka vás bude bavit a inspirovat. Její minimalistický design totiž zapne váš kreativní gen. A co teda jíš? Autor: Linda Müllerová. Kniha vychází 5. října. Vydává Došel karamel s.r.o. Cena 399 Kč ….

Bára Štěpánová, Fagor a „3 v 1“

Tisková informace: Praha, 18. června 2013 – Firma Fagor Elektro, výhradní dovozce bíle techniky značky Fagor na český trh, zorganizovala akci pod názvem „3 v 1“, která byla určena pro obchodní partnery a servisní techniky z České republiky. V rámci tohoto setkání, společnost odprezentovala více jak 30 novinek pro rok 2013 a výrobky, které se pyšní moderní technologií a designem (trouby, varné desky, myčky nádobí, chladničky, pračky, malé elektro a nádobí) a také umožnila hostům prozkoumat spotřebiče Fagor „pod lupou“ …

Becherovka Lemond má novou Art.edici lahví od mladých designérů

Tisková zpráva – Praha, 16. 11. 2012 – Becherovka Lemond představila novou Art.edici. Originální design dvou půllitrových lahví uvede na trh v limitované edici v průběhu listopadu. Autorkou lahve pro holky je studentka 3D designu a vizuální tvorby Barbora Balgová. Lahev pro kluky navrhl grafický designér Eugen Finkei. Lemond tak pokračuje ve spolupráci s mladými a talentovanými lidmi. Art.edici si lidé poprvé prohlédli na párty v Belushi’s baru.

BILLA představuje exkluzivní privátní značku BILLA Premium

T.Z. Modletice 18. listopadu 2015 – Společnost BILLA Česká republika dlouhodobě staví svou filozofii na bohaté nabídce kvalitních a čerstvých potravin. Stále více zákazníků navíc vyhledává opravdu špičkovou kvalitu. Společnost BILLA se proto rozhodla připravit zcela novou řadu vysoce kvalitních potravin za příznivé ceny. Již nyní naleznou zákazníci v BILLE kromě stávajícího portfolia privátních značek také exkluzivní novinku – produkty BILLA Premium.

Český Bufet žije. Sekaná a držková na stojáka odolala fastfoodům i trendy bistrům

Jednu dobu už to vypadalo, že stravovací fenomén, ve kterém se při srkání polévky dotýkaly lokty dělníků s kravaťáky, pomalu zmizí z českých měst. Vypadá to však, že bufet žil pod náporem nových trendů hluboko ve vědomí českých strávníků, kteří znovu objevují kouzlo čerstvě pečeného bůčku.

Češi poprvé oslaví Den olivového oleje s extra panenským olejem Monini Monello

4. listopadu 2013 – První olivový olej sezóny a sezónní delikatesa Monini Monello dorazí do Česka 18. listopadu, a to již posedmé. Od letošního roku je den příchodu Monella na český trh vyhlášen Dnem olivového oleje. Monini Monello, lisovaný z první sklizně oliv, bude na českém trhu v limitovaném množství a po omezenou dobu. Takto sklizené olivy mají vyšší obsah vitamínů a antioxidantů. Doporučená cena tohoto extra panenského olivového oleje je 269,90 Kč.

Češi si oblíbili vzácnější odrůdy vína. Zájem o Merlot vzrostl o 23 %

Blatnice pod Svatým Antonínkem, 18. 3. 2014 – V České republice se z pití vína stává módní trend. Přibývá totiž konzumentů, kteří si víno vybírají nejen podle barvy a ceny, ale i podle původu, odrůdy nebo chuti. Příkladem toho je obliba modré odrůdy Merlot, která meziročně vzrostla téměř o čtvrtinu. Podle statistik vinařství Blatel, které je největším tuzemským producentem této odrůdy, se poptávka po Merlotu v uplynulém roce zvýšila o 23 %. Hlavním důvodem je jeho výjimečná dřevnatá chuť a ojedinělost v místních klimatických podmínkách.

ČOKOLATIÉR: Výrobu pralinek ovlivní i bouřky. Štrúdlová příchuť narazila

I když v Děčíně výroba čokolády v devadesátých letech skončila, rozhodl se Jaroslav Vaňkát s čokoládou ve městě znovu začít a založil si vlastní výrobnu pralinek. První náplně mu poradili zkušenější, dnes už s příchutěmi sám experimentuje. „Zkoušel jsem dělat i štrúdl s rozinkami a jablky,“ říká původně vyučený strojař v seriálu Lidé Česka.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy