REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Německo

Německá kuchyně není jen o buřetch se zelím a pivě. Je velmi rozmanitá, chutná a liší se kraj od kraje.

Německý eintopf

Co se vaří v Německu? Tak například slavný Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce. Toto Německé národní jídlo, patří k nejstarším tradičním pokrmům v Evropě.

Rozmanitá německá kuchyně

Řekneme-li německá kuchyně, každý si představí buřt s kyselým zelím a pivo, přitom právě německá kuchyně je velmi rozmanitá, liší se kraj od kraje a po bližším prostudování zjistíte, že skrývá mnoho gastronomických pokladů a ne jen buřty! Třeba bavorská kuchyně, ta připomíná tu naši, českou. Za bavorskou specialitu jsou považovány uzené vepřové nožičky s čočkou a kyselým zelím a kraj kolem Rýna, kde se pěstuje víno, má zase blízko spíše k francouzské kuchyni.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy