REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Itálie

Itálie je svoují kuchyní proslavená. Je lehká, chutná a hlavně poměrně jednoduchá. Přesto se i zde se najdou recepty, které nedokáže každý uvařit.

Itálie a její exotická kuchyně

… Staří Římané předkládali svým hostům smažené mlže v medu, nakládané kohoutí hřebínky a jazýčky slavíků a plameňáků …

Italská kuchyně

Dobře jíst a dobře žít je filosofie italské kuchyně. Italská kuchyně patří k třem nejlepším kuchyním světa. Dala základ francouzské gastronomii a do jisté míry ovlivnila i jiné evropské kuchyně. Je vyjádřením tisícileté tradice a představuje cenné dědictví, které Itálie předává labužníkům na celém světě. Italská kuchyně umí dovedně skloubit jednoduchost, vytříbenost, důvtip a chuť. Třebaže netvoří jeden celek, je ryze národní, podle produkce zemědělských plodin se dělí na 3 základní oblasti, severní, střední a jižní.

Italská Porchetta (poršeta)

Jedná se o pečené vykoštěné sele ochucené kořením, které se peče několik hodin v kamenné peci, pod kterou se topí dřevem.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy