REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Belgie

Typická jídla se liší dle geografické polohy, ale základ tradiční kuchyně mají Valoni i Vlámoví stejný. Nejdůležitější jsou ryby, mořské plody, drůbež a zvěřina. Ryby pocházejí většinou ze západního pobřeží u města Oostende, mořské plody z pobřeží Zeelandu na severozápadu Belgie (poblíž Antverp) a zvěřina pochází převážně z Arden.

Belgická kuchyně

Belgie je hustě osídlený přímořský stát. Obyvatelstvo se skládá z 58 % Vlámů, 32 % Valonů, zbytek tvoří ostatní Evropané a přistěhovalci z různých koutů světa. Úřední jazyk je vlámština a francouzština. V kuchyni je patrný francouzský vliv ale Belgičané mají i svá specifická jídla …

Belgie a chmel

I Belgičani mají své zajímavé gurmánské pochutiny. Samozřejmě kromě jiného jedí chmel. Ne, že by ho pili v podobě piva, jako češi, výhonky chmele si vaří a opravdu jedí. Díky ceně se tento pokrm dostal dokonce mezi delikatesy.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy