REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čtenářské příběhy

Máte chuť podělit se nejen s námi z redakce, ale také s ostatními čtenáři našich stránek o příběhy, které Vás v životě potkaly a kde jídlo, pití, rauty, hospody, restaurace …… prostě vše spojené s gastronomií hrálo hlavní, nebo alespoň vedlejší roli? Pište nám a my Vaše zážitky rádi zveřejníme, jak pod Vaším pravým jménem tak třeba i anonymně. Záleží jen a jen na Vás. Těšíme se na Vaše příspěvky a popřípadě fotky, které rádi zveřejníme, ty nejlepší na hlavní straně! Kontaktní mail je george(zavináč)receptyonline.cz.

Brambory jako celoroční pochoutka

Jako malá jsem bydlela na vesnici, za domem byla velká zahrada a na dvou třetinách se pěstovaly brambory, takže byly lehce dostupné a jakmile dosáhly konzumní zralosti, tak se na ně chodilo skoro každý den.

Čas vánoc

Několik týdnů běží všude reklamy na vánoce a mně vyplouvají vzpomínky na dobu předvánoční v mém dětství.

Děti nejí játra

Mám dvě děti a jsou od sebe o 11 roků, takže se tato historka opakovala dvakrát.

Dlouhá cesta

Letošní bohatá nadílka sněhu mi připoměla jednu příhodu z dětství.

Drastické hubnutí, zkušenosti z první ruky!

Přes facebook jsme objevili blog slečny Kamči Hrbáčové, který nás velmi zaujal (http://zrzunka.blogspot.cz/2013/04/dinnervecere.html), a tak jsme ji poprosili o pár řádek povídání o její zkušenosti s drastickým hubnutím a vším, co s tím souviselo. Poslala nám tyto řádky, které neupravené zveřejňujeme …

Francouzská pohostinnost?

Na začátku září jsme se vydali na krátký poznávací zájezd do Francie, tedy konkrétně do Strasbourgu, hlavního města Alsaska. Toto starobylé město s nádhernou gotickou katedrálou Notre-Dame ve středu nyní pravidelně hostí i poslance Evropského parlamentu, kteří mají sídlo v moderním paláci. Náš cíl však byl jiný, než poznávat památky. Chtěli jsme ochutnat některé krajové speciality alsaské kuchyně jako je například Kugelhopf, Quiche, Choucroute…… a další.

I králík se může přejíst!

Nějaký čas jsme měli pěkný kousek zahrady a chovali jsme různá zvířata a mezi nimi také králíky. Kdo je chová ví, že někdy se je daří chovat jindy ne.

Jak jsem omylem uvařila perníkový knedlík

Čtenářský příběh o jednom omylu, z kterého vznikl netradiční knedlík.

Jak jsem potkal houby

Krásné vyprávění od pana Dalibory Marounka, kromě jiného, vášnivého mykologa a fotografa.

Jak jsem vařila štědrovečerní rybí polévku

Další pěkné vyprávění paní Maruš z provoněné vánoční kuchyně.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy