Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úpravy ryb

Čištění, kuchání, nasolování, krájení ...

Odmrazování ryb

Ryby ponoříme do studené vody a odmrazujeme při pokojové teplotě. Potom postupujeme stejně jako u ryb čerstvých.

Máčení nasolených ryb

Z ryb seškrábneme na povrch sůl, pečlivě opereme, zalijeme studenou vodou nebo mlékem a několik hodin je necháme v chladu vymáčet. Potom je již nesolíme.

Máčení sušených ryb

Sušené ryby nakrájíme na menší kusy a vložíme do mísy a zalité studenou vodou máčíme přikryté v chladné místnosti 1 - 2 dny.

Čištění a kuchání ryb

Ostrým nožem nebo lžící oškrábeme šupiny a odstraníme sliz. Rozřízneme břicho od řitě k hlavě, vyjmeme vnitřnosti a odstraníme žluč. Použitelné vnitřnosti použijeme na rybí polévku nebo na polský boršč. Vykuchanou rybu potřeme na povrchu i uvnitř solí a necháme chvíli v chladné místnosti.

Krájení ryb

Očištěnou a vykuchanou rybu položíme na stůl a odřízneme ploutve. Můžeme stáhnout kůži nebo ji připravujeme i s kůží. Porce ryby krájíme na podkovy nebo na filátka a steaky.

Autor: Jaroslav Vašák



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

24.12. - Vánoce

Mezi vzpomínkami z dětství, které se každému vybavují, jsou vzpomínky na Vánoce. Jsou milé sluchu i zraku, plné vůně a chutí, které nás provázejí po celý život. Rodinné teplo vánoc milujeme snad všichni, snad vyjma těch, co ho bohužel nepoznali.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy