REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tukožroutská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika, zeleninová polévka, jako pomocník při redukci váhy.


Nejen kořenová zeleninaRecept na tukožroutskou polévku:

  • 5 ks rajčat
  • 6 ks velkých cibulí
  • 2 ks velké zelené papriky
  • 1 ks svazek dužnaté celerové natě
  • 1 ks hlávkového zelí
  • 1 ks bujon v kostce
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • můžeme přidat i kari

    1. Vše nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou okořeněnou solí, pepřem, kari a petrželkou

    2. Celou směs uvaříme do měkka (zprudka vaříme cca 10 minut a pak ztlumíme oheň a vaříme do změknutí zeleniny)

    3. Jíme kdykoli podle chuti, co nejčastěji! Polévku jíme denně a k ní další potraviny dle následujícího rozpisu:

    1 den – Jíme pouze ovoce (kromě banánu!) v množství 1 kg/den, pijte neslazený černý čaj, kávu, neperlivou vodu.

    2 den – Jíme opět polévku a dále čerstvou zeleninu do 1,5 kg (ne fazole, hrách, kukuřici). Nejíme ovoce, večer lze sníst jeden pečený brambor. Zeleninu lze použít i konzervovanou, ale bez přísad.

    3 den – Jíme polévku a ovoce a zeleninu podle libosti. Mezi porcí ovoce a zeleniny nechte 2hodiny odstup. Stále hodně pijte, hlavně neperlivou vodu!

    4 den – Základem jídelníčku je opět polévka a dále konzumujeme tři banány, odtučněné mléko a hodně vody. Hodně pijte!

    5 den – Sníme aspoň dvě porce polévky a dále smíme sníst asi 30 dkg kuřecího masa bez kůže, nebo vařenou rybu, 5-6 rajčat, a pijeme hodně vody.

    6 den – Jíme vařené hovězí bez tuku a zeleninu, snažíme se sníst další dvě porce polévky

    7 den – Dáme si aspoň jednu porci polévky, můžeme rýži, zeleninu a neslazený džus.

     

    V průběhu této diety se nedoporučuje pít bublinkové nápoje ani alkohol a jíst chléb, pečivo, smažená jídla!!!

    Pokud chcete pokračovat v hubnutí, je lepší alespoň dva dny přestávka. Při opakování diety můžete také do svého jídelníčku zařadit denně šálek vloček s nízkotučným jogurtem. Hovězí maso lze nahradit kuřecím, v jednom hovězím dni lze jíst vařenou rybu.

    Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


    reklama


    Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy