Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štědrovečerní menu III.

Další inspirace v podobě návrhu Vánočního menu servírovaného dle gastronomických pravidel. Jde jen o návrh, kdy můžete například hlavní chod zaměnit za jiný, pokud nejíte ryby. Ovšem i výběr nápojů je jen a jen na vás!

Menu - předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Aperitiv:

Becherovka

Předkrm:

Šunka s karí omáčkou

bílé víno: Sauvignon, oblast …... , ročník …..

Polévka:

Dunajská štědrovečerní polévka

bílé víno: Veltlínské zelené, oblast …... , ročník …..

Hlavní chod:

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku, bramborový salát vídeňský

bílé víno: Sauvignon, oblast …... , ročník …..

Dezert:

Vánoční cukroví, ovoce (jablka, broskve, pomeranče, banány …)

sekt (demi-sec) a káva

Digestiv:

Becherovka, Vaječný likér ...

Fotogalerie



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy