Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štědrovečerní menu II.

Menu uvedené v tomto článku slouží pouze k inspiraci, není to striktní seznam, které by se musel doslovně ctít!

Menu - předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Aperitiv:

Cinzano bianco s citrónem

Předkrm:

Šunkové kornoutky s křenovou šlehačkou

bílé víno: Veltlínské zelené, oblast …... , ročník …..

Polévka:

Jihočeská štědrovečerní polévka

bílé víno: Veltlínské zelené, oblast …... , ročník …..

Hlavní chod:

Kapr smažený po švýcarsku, bramborový salát s majonézou

bílé víno: Veltlínské zelené, oblast …... , ročník …..

Dezert:

Vánoční cukroví, ovoce (jablka, broskve, pomeranče, banány …)

sekt (demi-sec) a káva

Digestiv:

Whisky

Vaječný likér

Fotogalerie



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy