REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaříme v mikrovlnné troubě

Nevíte, jak použít mikrovlnnou troubu, aby pokrmy v ní připravené byly chutné? Používáte „mikrovlnku“ pouze na ohřev potravin? Právě zde se dozvíte, že i mikrovnná trouba je vhodnou alternativou k přípravě mnoha chutných jídel.

Co všechno mikrovlnná trouba dovede

„Mikrovlnka“ umí potraviny vařit, sterilovat, rozehřívat, rozmrazovat, sušit a ohřívat. Pokud máte mikrovlnnou troubu s grilem, tak samozřejmě i grilovat.

Jakou mikrovlnnou troubu si pořídit?

Právě koupení mikrovlnné trouby je první krok k rychlému a zdravému vaření. Záleží jen na tom, zda „mikrovlnku“ budete používat opravdu jen na ohřev a rozmrazování potravin, nebo zda ji chcete využít jako gril, či v ní také potraviny vařit. Málo kdo ví, že v mikrovlnné troubě lze dokonce i potraviny zavařovat.

Nádobí vhodné k vaření v mikrovlnné troubě

Jaký typ nádoby můžeme použít na přípravu pokrmů v mikrovlnné troubě a které nádobí se nehodí. To se dozvíte právě v tomto článku.

Proč je výhodné vařit v mikrovlnné troubě?

Několik pro a také dvě proti, proč vařit právě v mikrovlnné torubě.

Vaříme v „mikrovlnce“

V mikrovlnné troubě můžeme připravit většinu z pokrmů, které vaříme klasickým způsobem. Obvykle stačí ubrat tuk, snížit množství vody a dvě třetiny a o čtvrtinu až třetinu zkrátit dobu vaření.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy