REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Udíme ryby

Stejně jako při uzení masa i při uzení ryb existují různé způsoby uzení, které se liší teplotou kouře, dobou uzení a trvanlivostí výsledného produktu.

Druhy ryb doporučené k uzení

Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

Koření vhodné k uzení ryb

O koření (ochucování) mohou být samozřejmě vedeny spory, obzvlášť při kořenění rybích pokrmů …

Nasolování ryb

Správné nasolení je při uzení ryb alfou a omegou úspěchu. Následující rady mohou být pouze záchytnými body tohoto tématu, které má mnoho různých variací. A ještě dodám: Zkoušením se člověk učí! (autor: Egon Binder)

Porcování, chlazení a skladování ryb

Důležité rady a tipy, jak připravovat a skledovat vyuzené ryby.

Uzení ryb – kuchání

… V roce 1987 vyděsil spotřebitele potravinový skandál kvůli cizopasníkům (hlístice) v mořských rybách. Spolkové ministerstvo zdravotnictví vydalo nové „Nařízení o hygienických požadavcích na ryby a korýše“ …

Způsoby uzení ryb

Stejně jako při uzení masa i při uzení ryb existují různé způsoby uzení, které se liší teplotou kouře, dobou uzení a trvanlivostí výsledného produktu.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy