REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maso a jiné výrobky vhodné k uzení

Při výběru vhodného masa podle drobných „nuancí“ se uplatní dlouhodobé zkušenosti mistrů uzenářů. Například specialista na šunku nekoupí vepřovou kýtu, jestliže během dopravy visela na řeznických hácích, protože se přitom potrhají vnitřní svalová vlákna a z takového masa může podle jeho názorů vzniknou pouze gumová šunka.

Co jiného kromě masa lze ještě udit?

Že se udí maso, nebo výrobky zněj, to ví asi i malý školák, ale že se dají udit vejce?

Maso vhodné k uzení

Udíme vepřové, telecí, jehněčí, také zvěřinu, vejce …

Uzený bůček za použití rychlosoli

Bůček, ale i jiné druhy vepřového masa, vlastníme-li udírnu, si můžeme vyudit v jakémkoli ročním období, nemusíme být zrovna vlastníkem čuníka, stačí, když si koupíme kvalitní vepřový bok s kůží, aby šlo pověsit do udírny a do kusů masa vetřeme rychlosůl.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy