REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Poznáváme cizokrajné ovoce

Kaki churma, tamarilo, liči, karambola, to je jen hrstka názvů nám donedávna zakázaného ovoce. Až po pádu „železné opony“ jsme se především prostřednictvím velkých obchodních řetězců dostali k mnoha netradičním plodům z celého světa. Umíte je však upavit? Víte, které exotické ovoce jíme nejlépe čerstvé a které zase raději tepelně upravujeme? Ne?! Tak hurá, zde máte výčet mnoha druhů ovoce především z teplých krajů. Poradíme vám, jak na ně!

Jak na cizokrajné ovoce

Nevím jak vy, ale já jsem donedávna z exotického ovoce poznal snad jen banány, pomeranče, mandarinky a kiwi. Další ovocné pamlsky z dalekého jihu naší zeměkoule pro mě, a vlastně pro všechny Čechy, zůstaly dlouho utajeny. Až po pádu železné opony se na našich pultech začaly objevovat, nám dříve neznámé, exotické plodiny. Níže uvádím stručný výběr všech, na které jsem poslední dobou narazil v obchodních řetězcích. Zkuste je a uvidíte, zda-li je občas vyměníte za naše klasická jablka, hrušky … nebo také ne?!

Poznáváme exotické ovoce

Jackfruit, Durian cibetkový (Batém), Tamarind sweet, Salak ….znáte je? Ne? Tak klikněte dále a dozvíte se, o jaké ovocné pochutiny jste byli dosud ošizeni.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy