REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zmrazujeme potraviny

Zmrazování je nejrychlejší a nejšetrnější způsob konzervování. Pokud připravujeme např. 3 kg jahod na zmrazení, trvá nám to cca 15 minut, zato příprava kompotu nebo džemu ze stejného množství ovoce nám zabere i několik hodin. Jen si musíme uvědomit jednu základní věc, že ani v mrazáku nám potraviny nevydrží věčně! Pokud zamrazené výrobky včas dále nezpracujeme, skončí nakonec v koši.

Zmrazování bylinek

V dnešní době se mnoho lidí zamýšlí nad zdravým způsobem výživy. Vracíme se k receptům našich babiček, objevujeme znovu zapomenuté léčebné metody a opět ve větší míře začínáme používat přírodní zdroje vitamínů a využívat léčebné účinky bylinek. Právě bylinky mají své nezastupitelné místo v kuchyni, kde kromě léčebných účinků i skvěle poslouží k ochucení námi připravovaných pokrmů …

Zmrazujeme zeleninu, ovoce a houby

Zmrazovat můžeme zeleninu, také houby, některé druhy ovoce a dokonce i bylinky. Samozřejmě i maso, ale o tom v jiné kapitole.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy