REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušíme potraviny

Sušené ovoce je vynikající náhradou sladkostí, sušené houby dodávají pokrmům zajímavou kořenitou vůni, sušené bylinky přidají na chuti polévkám či omáčkám.

Sběr a sušení šípků

Na podzim usušené plody šípků se dají využít nejen jako základní surovina pro výrobu čaje, vhodné jsou i do omáček, džemů a sirupů.

Sušíme zeleninu, ovoce a houby

Sušit potraviny můžeme v troubě nebo i ve speciálních sušičkách. Samozřejmě naše babičky využívaly i půdy a sklepy. Například houby nebo bylinky se sušily i venku, ovšem ne přímo na slunci.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy