REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak na dobrý džem, či marmeládu

Když se doma uvaří džem, celým bytem prostoupí sladká vůně ovoce. Je krásné dívat se na vyrovnané řady malých skleniček s barevným obsahem a těšit se na to, jak si džem nebo marmeládu namažeme na čerstvou vánočku či jemně osmažené palačinky.

Sterilujeme marmelády a džemy

… jednotlivé druhy ovoce se značně liší obsahem pektinů, které způsobují rosolovatění. Proto do ovoce bohatého na pektiny přidáváme méně želírovacích přípravků, popř. je můžeme i vynechat (pak je však doba varu delší, protože uvolněnou šťávu musíme nechat částečně odpařit), a naopak ovoce chudé na pektiny více „zahušťujeme“ želírovacími přípravky …
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy