REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak na …

Jak na mušle, umíte si je uvařit? Stále se bojíte tlakového hrnce? Nevíte, jak se připravuje Suši? Umíte připravit teplé chlebíčky? …. tak právě odpovědi nejen na výše uvedené otázky se dozvíte v této rubrice naší školy vaření.

Čištění a příprava škeblí

Kuchyňská příprava škeblí, jejich čištění.

Drůbež – rady našich babiček, ale i ty současné

Drůbež má své místo na českých stolech po staletí. Je vítanou surovinou v jídelníčku, dobře připravená i skvělou pochoutkou.

Jak na jíšku?

Příprava jíšky je jedna z nejzákladnějších dovedností každého kuchaře. I když dnes existuje na trhu mnoho druhů hotové jíšky, nebojte si doma připravit klasickou domácí.

Jak ohřejeme (opečeme) hotové tortily

Tyto řádky se vám budou hodit, pokud vám zbydou tortily, vystydnou, oschnou, nebo jsme je zamrazily. Je nesmysl je vyhodit, protože jejich příprava je poměrně pracná a v tomto článku se dozvíte, jak tortily „zachránit“. V neposlední řadě také kupované tortily potřebujete nějak ohřát.

Jak si ohřát párky? Většina lidí to dělá špatně

Známe to všichni. Máme hlad, nechce se nám nic vařit, a v lednici na nás koukají párky. Jednoduché a rychlé jídlo. Dáme je do hrnce, napustíme vodu, postavíme na sporák a za 5 minut můžeme jíst. Pokud je vám tento postup povědomý, řadíte se mezi miliony dalších Čechů, kteří si toto jídlo připravují podobným způsobem. A zcela špatně.

Jíška do zásoby

Jíšku si můžeme i připravit do zásoby. Zde se dozvíte, jak jíšku připravit, skladovat a dále zpracovat.

Klíčení luštěnin, obilí i jiných semínek, například řeřichy

Naklíčením různých semínek či luštěnin získáte nejčerstvější vitamíny, jaké se v zimě dají sehnat. Přitom je to za málo práce hodně muziky, protože kupované klíčky vyjdou až 10x dráž, něž například doma naklíčená semínka řeřichy, nebo různé naklíčené obiloviny, či luštěniny, jako zelená čočka, hrách, cizrna či tak oblíbená sója mungo. Čerstvé klíčky jsou nejen chutné, ale jsou velice vhodné i pro podporu léčení některých chorob např. cukrovky, srdečních a cévních onemocnění, nadváhy nebo poruch metabolismu. Vynikající jsou jako zdroj energie pro dospívající mládež, staré lidi či rekonvalescenty.

Klíčky Mungo

Mungo prodávají některé obchodní řetězce už naklíčené na tácku, zatavené ve folii. Není však na čerstvé, které si můžete vyrobit doma.

Kucháme kapra

Kapr je skvělý nejen na vánoce, ale můžeme si ho připravit po celý rok. V naší databázi máme recepty na kapří maso připravované na grilu, vařené, dušené i pečené. Víte však, jak čerstvého kapra vykuchat?

Příprava tofu

Tofu – je sójový sýr získaný srážením sójového „mléka“. Lze ho vařit, dusit, smažit, péci i grilovat. Tofu nemá výraznou chuť a tak ho před tepelnou úpravou nakládáme do různých marinád; snadno přijímá jejich chuťové vlastnosti.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy