REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí maso

Telecí maso, které se počítá mezi tzv. bílá masa, je z jatečného telete, tj. mladého skotu, bez rozdílu pohlaví, živeného převážně mlékem, ve stáří od 2 až do 10 týdnů. Z celkové spotřeby masa jatečných zvířat přidapá na telecí maso u nás asi 10 %.

Telecí maso, dělení, upotřebení v kuchyni

Telecí maso jako celek se zařazuje do dvou jakostních tříd. Do první jakostní třídy patří dobře prokrmená, prvotřídní telata, plně zmasilá, s jemnými klouby, s nižším obsahem klihotvorných látek a s ledvinkou porostlou tukem. Do druhé jakostní třídy se řadí telata průměrně zmasilá, se znatelnými kyčelními a obratlovými trny, s hrubšími klouby a s ledvinkou jen slabě tukem porostlou.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy